Olej rycynowy – Twój nowy przyjaciel

Czarny olejek rycynowy – co to w sumie jest i czym się odróżnia od standardowego oleju rycynowego, jaki kupimy w każdej aptece? Czy jego parametry są na tyle korzystniejsze, iż warto właśnie w niego zainwestować?

Olej rycynowy posiada bardzo dużo zastosowań w pielęgnacji. W głównej mierze stosowany jest do wzmacniania ja również kosmetyki włosów. Poza tym niejednokrotnie jest także używany między innymi do twarzy oraz rzęs.

Co w takim wypadku odróżnia jamajski olej rycynowy i z jakiej racji zdecydować się na olejek Black Castor Oil?

Przede wszystkim na korzyść czarnego olejku rycynowego przemawia metoda jego wytwarzania. Jest on mniej niebezpieczny dla nas i nie zapycha porów, co ma duże znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też skóry. Po drugie jest to kosmetyk w 100 procentach ekologicny. Po trzecie można do stosować do każdego typu włosów.

W jaki sposób używać jamajski olejek rycynowy na włosy?

W szczególności należy pamiętać o systematyczności bo bez tego możemy nie osiągnąć oczekiwanych rezultatów lub będziemy potrzebowali na to zdecydowanie więcej czasu. W sieci można wyczytać bardzo dużo pomysłów stosowania tego typu produktów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest stosowanie czarnego olejku rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu trzeba starannie zmyć preparat. Olejek trzeba nałożyć zarówno na skórę głowy, jak także na same włosy.

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy

Olejek ten wyśmienicie sprawdza się także w przypadku brwi jak także rzęs. W przypadku rzęs należy uważać żeby produkt nie dostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzytkować dwa-trzy razy w tygodniu, żeby po 2-3 tygodniach zauważyć satysfakcjonujące rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to częstotliwość użykowania jest przybliżona. Substancja najstosowniej nałożyć patyczkiem do uszu i później porządnie rozprowadzić niewielką szczoteczką. O poranku zlikwidować.